Дом за старе “БЕТАНИЈА”

Телефон:
Аксентија Мародића бр. 62, Суботица

Много је усамљених људи о којима нема ко да брине. Трудимо се да им помогнемо медицинском услугом, дружењем у пријатном породичном амбијенту и лепом речи. Старење је нормалан физиолошки процес, али оно што највише боли и мучи те људе јесте усамљеност. Тако мало недостаје да живот буде леп – топла реч, знак пажње, мало разумевања, а нас то тако мало кошта. Осмех тих усамљених старих људи, задовољство на њиховом лицу, када вам се обрате са „Синко“, а у Војводини се то каже само онима које заиста волите и поштујете, то је најлепши поклон, најлепша награда за све оно што радите.

Геронотолошки центар Суботица, потписо је 2011. године уговор о сарадњи са приватним домом „Бетанија“. Циљ Геронтолошког центра јесте да направи мрежу пружаоца услуга који ће на квалитетан начин збринути најстарије, а потписивање уговора почетак је стварања те мреже. Овај уговор може се назвати неуобичајним, јер једна од најјачих институција која се бави социјалном заштитом не одбацује потенцијалне конкуренте, него их умрежује ради још квалитетнијег пружања помоћи старима.

Један од планова дома „Бетанија“ јесте да прима кориснике који болују од Алцхајмерове болести, и у том случају савети људи из Геронтолошког центра у многоме би им помогли.