Едукација: Спровођење програма радне терапије са одраслим и старијим лицима у оквиру домског смештаја

„Удружење приватних установа социјале заштите, домова за смештај одраслих и старијих“ позива стручне раднике и стручне сараднике лиценциране за рад у систему социјалне заштите да се пријаве за похађање акредитованог програма обуке за пружање услуге радно-окупационе терапије у оквиру пројекта који удружење спроводи у сарадњи са Геронтолошким центром Београд и Геронтолошким друштвом Србије. Циљ пројекта „Пилотирање услуге радно-окупационе терапије у приватним лиценцираним установама оцијалне заштите“, који је подржало надлежно министарство, јесте унапређење компетенција стручних радника и стручних сарадника ангажованих у приватном сектору система социјалне заштите.

Напомињемо, ипак, да ову едукацију могу похађати сви заинтересовани, без обзира на то да ли сте тренутно активни у струци или не. Дводневни програм обуке за професионално спровођење радно-окупационе терапије спроводе стручни радници и стручни сарадници Установе Геронтолошки центар Београд, где ће бити и реализована обука, а овај програм је акредитован у Заводу за социјалну заштиту, што значи да стручни радници добијају 15 бодова за обнову лиценце у Комори социјалне заштите. Котизација за похађање едукације износи 9.600 динара.

Термин одржавања овог програма обуке је 23. и 24. новембар, с почетком у 9 часова, у дому „Бежанијска коса“ (УГЦБ), Марије Бурсаћ 49, Земун. Котизацију можете уплатити на рачун Геронтолошког центра Београд: 840-638667-71, са назнаком за кога је котизација уплаћена (име и презиме), уз обавезан назив програма обуке.

Своје пријаве (име и презиме, звање, назив установе у којој радите, број моб. телефона и е-маил адресу) шаљите на електронску пошту удружења: udruzenjeprivatnihdomova@gmail.com.

Број полазника је ограничен, а у случају већег броја пријављених, организоваћемо и другу групу за неки наредни термин. Детаљније о овом програму обуке можете се информисати на сајту установе Геронтолошки центар – Београд, на линку овде.

Након одржавања ове обуке, Удружење приватних установа социјалне заштите и установа Геронтолошки центар Београд организоваће крајем месеца новембра, такође у дому „Бежанијска коса“, и бесплатну радионицу за све заинтересоване стручне раднике који желе да се упознају са услугом радно-окупационе терапије која се пружа у Геронтолошком центру Београд. Тачан датум одржавања радионице биће одређен накнадно.