НОВА ПРАВИЛА У ДОМОВИМА ЗА СТАРЕ! Миловановић: Нико унутра, нико напоље

Председник Удружења приватних домова за старе Радослав Миловановић саопштио је да ће у домовима од данас важити нове мере које предвиђају примену правила “нико напоље, нико унутра”.

Миловановић је рекао да је данас уведена нова правила која подразумевају да се домови обраћају заводима за јавно здравље и извештавају их о евентуалној сумњи на појаву короне, а ни долазе и тестирају кориснике. Како је објаснио, у случају да се неко инфицира заражени се одвајају од незаражених, а запослени који су ту остају у изолацији.

Нико напоље – нико унутра. Не може се наредити карантин ако није заражен, али је препорука да се смене организују на 15 дана. Да уђемо у карантин са пола радника – рекао је Миловановић.

Према његовим речима, у домовима нема груписања, слављења и заједничких обедовања, а по један или двоје излазе на ваздух.

Радимо на томе да ако би се појавила корона у једној соби, да не прелази у другу. Дезобаријере су пресудене за заштиту – рекао је Миловановић.

Комплетан текст погледајте на pink.rs