Управа граничне полиције Србије усвојила наш предлог закона о странцима

Поштовани,

Са задовољством желимо да Вас обавестимо да је Управа граничне полиције МУП-а Србије усвојила наш предлог за измену и допуну Закона о странцима и да ће се новим законом омогућити и привремени боравак странаца у нашој земљи по основу неге и смештаја у установу социјалне заштите.

Радна група која је припремала текст нацрта новог закона усвојила је наше предлоге да се изменама и допунама Закона о странцима омогући иностраним држављанима да добијају привремени боравак у нашој земљи и по основу смештаја у установу социјалне заштите, а не, као што је то дефинисао стари закон, искључиво по основу лечења:

Ово је значајан помак у нашој агенди да омогућимо смештај странаца у наше установе социјалне заштите, и то на обострану корист, како самих странаца и иностраних ПИО фондова који ће овако штедети значајна новчана средства, тако и на корист и задовољство домаћих предузетника који ће имати могућност да пружају своје услуге и страним држављанима.