Данас је Међународни дан борбе против расизма: Упознајте Ингрид, докторку из Африке која се брине о нашим најстаријим грађанима!

Данас се обележава Међународни дан борбе против расне дискриминације, а том приликом Радослав Миловановић, председник Удружења приватних установа социјалне заштите и домова за старе открива нам несвакидашњу причу о докторки из Африке која лечи наш најстарије грађане!

Наиме, др Ингрид заволела је Србију више од своје земље, а сада лечи најстарије кориснике у једном београдском дому за старе, каже Миловановић.

Како објашњава, др Ингрид завршила је Медицински факултет у Београду, као и стажирање, међутим, како је боравишна виза истицала, потребно јој је било да што пре пронађе посао.

А, да би остала у Србији била је спремна и да волонтира!

– У духу недеље која је пред нама, и данашњег дана, борбе против расне дискриминације, желели смо да помогнемо овој младој докторки. То што је другачије боје коже није важно, оно што је изузетно битно је да је она веома таленован лекар, поткован знањем, и верујемо да ће много помоћи нашим најстаријим корисницима – поручио је Миловановић.

Оно што је истакао је да је веома важно међусобно поштовање, разумевање и толеранција, посебно у времену борбе против коронавируса, када је солидарност међу људима итекако потребна.

Данашњи дан – 21. март се у свету обележава као Међународни дан борбе против расне дискриминације. Одлуку о дану борбе против расне дискриминације донеле су Уједињене нације 1966. године.

Текст је преузет са 24sedam.rs